Папороті з м'ясом - рецепти приготування оригінальних азіатських страв на будь-який смак!

На багатьох дачних ділянках або в лісі можна зустріти таку рослину, як папороті орляк. Він цінується смаковими якостями і до смаку дуже сильно нагадує гриби. Тому багато господинь люблять готувати папороті з м'ясом, рецепти приготування якого прості дуже різноманітні.


Як приготувати папороті з м'ясом?

Такі страви дуже популярні на Далекому Сході, тому можна приготувати папороті з м'ясом, рецепти пропонуються у великій кількості. Один з популярних способів готування - це посмажити продукти на сковороді. При цьому використовують як свіжий папороті, так і консервований на зиму. В основі приготування лежать певні принципи:


  1. Оскільки свіжий папороті володіє гіркуватим присмаком, його замочують у воді і залишають на ніч.
  2. Можна втечі залити водою і довести майже до кипіння на малому вогні, але не кип'ятити, після чого замінити воду, підсолити і прокип'ятити хвилин 5. Після цього гіркота йде, а рослину можна готувати далі.
  3. Папоротник з м'ясом, вдалі рецепти приготування якого дуже різноманітні, можна протушити, запекти або підсмажити.

Як готувати свіжий папороті з м'ясом?

Щоб приготувати свіжий папороті з м'ясом, потрібно враховувати певні нюанси. Для вживання в їжу годяться молоді стеблі з ще не повністю розкритими листочками. У тих місцях, де рослина росте вільно, її можна зібрати самостійно, а оскільки вона не поширена, то вважається делікатесом.

  • втечі папороті - 1 пучок;
  • філе свинини - 300 г;
  • цибуля - 3 шт.
  1. Цибулю почистити і дрібно нарізати.
  2. М'ясо промити і порізати на кубики, посипати сіллю і перцем, залишити на 20 хвилин настоятися.
  3. На сковороду вилити трохи соняшникової олії, розігріти. Додати м'ясо і обсмажити.
  4. Приєднати порізану цибулю і теж оскаржувати.
  5. Папороті додають до м'яса.
  6. Влити трохи води, перемішати інгредієнти і обсмажити протягом декількох хвилин.

Як приготувати солоний папороті з м'ясом?

Для готування можна взяти не тільки молоді втечі рослини, але і зробити м'ясо з маринованим папороті. Коли використовується солоний папороті, то немає гострої потреби в попередній підготовці. Можна ненадовго замочити продукт у воді, але не слід захоплюватися, тому що рослина стане м'яким і втратить свій смак.

  • свинина - 500 г;
  • папороті - 1 кг;
  • цибуля - 2 шт.;
  • часник - 4 зубчики;
  • перець чили - 4 стручки.
  1. М'ясо нарізати, обсмажити до напівготовності з часником, але так, щоб рідина випарувалася.
  2. Цибулю нарізати кільцями і обсмажити з м'ясом на сильному вогні хвилини 3.
  3. Папороті нарізають і додають до продуктів. Компоненти смажать до випарювання рідини.
  4. Наприкінці додають порізаний перець чилі.

Як посмажити папороті з м'ясом?

Страви з папороті подаються, як гарнір, а також як самостійна страва. З рослини роблять салати, але найпоширенішим є смажений папороті з м'ясом. Через незвичайний вид яства деякі до нього спочатку ставляться з побоюванням, але розпробувавши, намагаються готувати його частіше. Якщо ж зробити папороті з м'ясом, рецепти приготування якого включають соєвий соус, то вийде створити незабутнє, вишукане їжі.

  • м'ясо - 500 г;
  • папороті - 1 кг;
  • цибуля - 2 шт.;
  • часник - 4 зубчики.
  1. М'ясо порізати і обсмажити з часником до напівготовності.
  2. Підсмажити цибулю і додати до м'яса.
  3. Попередньо замочений на ніч у воді папороті нарізають, додають до інших компонентів і оскаржують протягом декількох хвилин.

Папороті тушковані з м'ясом

Для тих, хто дотримується певної дієти і не вживає смажені страви, ідеально підійде папороті тушкований зі свининою. Яству можна надати певні смакові якості, які будуть відповідати індивідуальним уподобанням господині. Наприклад, можна додати соєвий соус, сметану, всілякі приправи.

  • м'ясо - 500 г;
  • папороті - 600 г;
  • соєвий соус - 3 ст. л.;
  • сметана - 50 мл.
  1. Папороті замочити на ніч у воді, нарізати на шматки.
  2. М'ясо порізати і протушити до напівготовності.
  3. Папороті обжарити пару хвилин і додати до м'яса, продовжувати гасити.
  4. Перед закінченням підготовки додати соус і сметану.

Папороті з м'ясом по-корейськи

Тим, хто стежить за калоріями, сподобається рецепт папороті по-корейськи з м'ясом, тому що така страва є низькокалорійною. Але слід бути готовим до гостроти, яка притаманна корейській кухні. Головною умовою приготування папороті вважається вибір посуду, він обов'язково повинен бути мідним, тоді рослина збереже свій насичений зелений колір.

  • папороті - 1 пучок;
  • свинина - 300 г;
  • цибуля - 1 ш т.;
  • часник - 2 зубчики;
  • чорний і червоний мелений перець - за ч. л.;
  • коріандр - 1 ч. л.
  1. Цибулю нарізати, обсмажити до золотистого кольору.
  2. Додати коріандр, перець. Приєднати нарізаний папороті.
  3. М'ясо нарізати смужками і обсмажити протягом 5 хвилин.
  4. Додати часник і сіль до смаку, перемішати. Потримати на вогні до повної готовності.

Запечена страва з яловичиною картоплею і папоротою

Папороті для багатьох відкриваються з несподіваного боку, як смачна і корисна їжа. Тому з'являються все більш цікаві страви з його застосуванням. Таким, наприклад, є запечена картопля з м'ясом і папороті. Можна використовувати як яловичину, так і свинину. Всі компоненти в запеченому вигляді являють собою непередаване поєднання.


  • картопля - 6 шт.;
  • папороті - 200 г;
  • яловичина - 150 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • цибуля - 1 шт.;
  • майонез.
  1. Картопля порізати кружечками. М'ясо порізати соломкою.
  2. Цибулю порізати кільцями.
  3. Дно форми змастити маслом і викласти першим шаром порізану картоплю, потім м'ясо і порізаний на рівні шматочки папороті.
  4. Яйця збити разом зі спеціями, майонезом, і залити ними інгредієнти у формі.
  5. Запікати папороті з м "ясом і картоплею хвилин 15 у духовці.

Салат з папороті з м'ясом

Якщо варіанти зі спекотною або гасінням не підходять, то можна приготувати салат з папоротою і куркою. Стебла рослини завжди необхідно відварювати, перш ніж вживати в їжу, оскільки проведення такої обробки є обов'язковою умовою. Яство можна подавати як гарнір або самостійний варіант страви з папороті з м'ясом.

  • папороті - 300 г;
  • цибуля - 1 шт.;
  • куряче філе - 200 г;
  • соєвий соус - 20 г;
  • часник - 2 зубчики.
  1. Філе відварити і порізати соломкою, як і папороті.
  2. Цибулю порізати кільцями і обсмажити до золотистого кольору.
  3. Папороті змішати з куркою, додати цибулю, порізану часник. Все залити соєвим соусом.

Папороті з м'ясом у мультиварці

Для тих, у кого є мультиварка, процес приготування страви значно спрощується. Рецепт папороті з м'ясом у мультиварці надзвичайно простий, адже тоді не доведеться завадити і стежити, щоб рослина не пригоріла. Все, що потрібно зробити, це підготувати інгредієнти (папороті, м'ясо, овочі). Укласти в чашу, встановити програму «Гасіння» і через належний час забрати готову страву.

  • м'ясо - 500 г;
  • папороті - 1 кг;
  • цибуля - 2 шт.;
  • соєвий соус - 3 ст. л.;
  • часник - 4 зубчики.
  1. Цибулю обсмажити в чаші мультиварки.
  2. Папороті попередньо відварити протягом 5 хвилин.
  3. Помістити м'ясо в прилад, включити режим «Гасіння» на 1 годину.
  4. Додати папороті, цибулю і гасити ще 40 хвилин. Наприкінці додати подрібнений часник.

Папороті з соєвим м'ясом - рецепт приготування

Страву можна приготувати, не тільки взявши за основу таке м'ясо як свинину, яловичину або курку. Як альтернативу чудово підійде папороті з соєвим м'ясом. Це допоможе поліпшити смак страви, зробивши його апетитним і ароматним. Склад і кількість додаткових компонентів визначається за бажанням кухаря.

  • папороті - 400 г;
  • сухе соєве м'ясо - 150 г;
  • цибуля - 1 шт.;
  • морква - 1 шт.;
  • часник - 3 зубчики;
  • соєвий соус - 3 ст. л.
  1. Папороті проварити в окропі 5 хвилин, нарізати на шматочки.
  2. Залити і протримати в окропі соєве м'ясо 10 хвилин. Нарізати його довгими смужками.
  3. Дрібно порізати цибулю і моркву і обсмажити їх.
  4. Всі змішати, додати соус і часник, перемішати.

Салат з папороті з м'ясом

Салат з папороті з м'ясом

Салат з папороті з м'ясом - це страва домашньої кухні, яка народилася на Далекому Сході. Далекосхідна кухня - це унікальний сплав кулінарних традицій нашої кухні і кухонь прикордонних держав - корейської, китайської та японської.

Папороті-орляк, а точніше, його молоді втечі - частий інгредієнт багатьох страв далекосхідної кухні. Не менш популярний він і в сусідніх державах. Втечі папороті полюбилися за приємну хрустку і при цьому досить ніжну текстуру і особливий смак, що нагадує багатьом гриби і баклажани. На основі втечі папороті готують салати з м'ясом, овочами, грибами. З ним роблять холодні закуски, його маринують, солять, гасять. Папороті додають в смажені страви стир-фрай, в супи, в тушковані страви (особливо хороший він з картоплею і м'ясом, один з рецептів подібних страв можна подивитися тут).

Втечі папороті у продажу можна зустріти в різному вигляді - в сушеному, консервованому, маринованому, солоному. Для рецепту салату з м'ясом ми використовували солоний папороті. Попереднє вимочування втечі у воді значно знижує рівень солі, і папороті готові до використання в стравах. Ніжний смак папороті подобається майже всім. Салат дуже простий, смачний і досить ситний. Він прикрасить собою як повсякденний, так і святковий стіл. Заправки для нього можна вибрати за своїм смаком - хтось воліє легкі варіанти, наприклад, суміш соєвого соусу з кунжутною олією, а хтось заправить салатик майонезом - справа смаку.


Інгредієнти (на 4 порції):

  • постна свинина - 200 г,
  • папороті солоний - 100 г,
  • перець червоний солодкий (середній) - 0,5 шт.,
  • огірок (довготілий) - 1/3 шт.,
  • цибуля ріпчаста (середня) - 1 шт.,
  • морква по-корейськи - 100 г,
  • сіль - за смаком,
  • мелений чорний перець - за смаком,
  • майонез - за смаком,
  • олія (для смаження) - за потребою.

Один з інгредієнтів цього салатику - молоді паростки папороті-орляк, називають їхні «рахіси». Папороті можна використовувати свіжий, консервований, солоний або навіть сушений.

У цьому рецепті ми використовували солоний папороті. Перед застосуванням його потрібно замочити у воді на 8-10 годин, щоб знизити до мінімуму рівень солі.

РАДА:
Воду під час відмочування солоного папороті бажано кілька разів міняти.

По завершенні відмочування ополоснути папороті і нарізати його на відрізки приблизно 2 см завдовжки.


Очистити цибулину від лушпиння, розрізати її навпіл уздовж і нарізати кожну половинку півкільцями.

Скласти нарізану цибулю в відповідну за обсягом ємність і залити холодною водою, залишити на 15-20 хвилин. Це позбавить цибулю від гіркого смаку.

Поки цибуля доходить до потрібної «кондиції», можна зайнятися обробкою м'яса. Для цієї страви найкраще підходить пісна свинина. Свинину нарізати соломкою.

РАДА:
Для зручності тонкої нарізки м'яса його потрібно попередньо підморозити.

У війську (наприклад, Сковорода ВОК IH Diamond HappyCall (3001-0147) 28 см) на середньому вогні розігріти 1 ст.л. рослинної рафінованої олії і викласти у вік м'ясну соломку. Перемішати вміст віка і продовжувати готувати м'ясо до зміни кольору.


При обсмажуванні м'ясної соломки виділиться сік. Продовжувати готувати м'ясо, перешкоджаючи, до випарювання соку, при цьому не допускаючи зажарювання м'яса (воно стане сухим). Як тільки волога випарувалася - перекласти м'ясну соломку на тарілку.

Цибулю відкинути на сито і промити проточною водою. Залишити стікатися.

Моркву по-корейськи також відкинути на сито, щоб відцідити маринад.

Розрізати навпіл стручок червоного солодкого перцю, одну половинку прибрати. А у другої видалити залишок плодоніжки і насіння і нарізати соломкою.

Від довготілого огірка відокремити потрібну кількість, потім відокремлену частину нарізати соломкою.


У війську розігріти на середньому вогні 1 ст.л. рослинного масла і обсмажити папороті, перешкоджаючи, приблизно 3-5 хвилин.

Додати в вік ріпчасту цибулю, перемішати вміст віка і продовжувати готувати, завадячи, до пом'якшення цибулі. Приблизно 1-2 хвилини. Потім перекласти цибулю і папороті на тарілку і залишити остигати при кімнатній температурі.

Розігріти у воці 1 ч.л. рослинного масла і обсмажити на ньому, завадячи, соломку з солодкого перцю, буквально 2 хвилини, до пом'якшення. Потім перекласти перець на тарілку і залишити остигати.

Тепер залишилося зібрати салатик. У відповідний за обсягом салатник перекласти червоний солодкий перець, моркву по-корейськи, ріпчасту цибулю і папороті.

Додати в салатник м'ясну і огіркову соломки. Потім перемішати вміст салатника до рівномірного змішування інгредієнтів. Спробувати салат на смак і досолити і поперчити до смаку. Салат готовий.

Салат можна заправити сумішшю соєвого соусу і кунжутної олії. Або майонезом з васабі - вийде дуже пікантна закуска. Майонезу потрібно буквально 1 ст.л. (або до смаку) - крім знайомого смаку майонезу додасться і відчутний смак васабі - він додасть особливу нотку салатику. Це смак не просто гірчиці, а саме васабі.

Цей салат можна використовувати як самостійну страву, або як гарнір, або навіть як традиційні корейські закуски панчхан.

З найкращими побажаннями,
Ваш Коршоп.

Як приготувати папороті з м "ясом 6 різними способами

Спільні поради

Папороті зі свининою або будь-яким іншим видом м'яса на Далекому Сході є дуже популярною стравою. Причому існує багато найрізноманітніших рецептів. Найвідоміший спосіб готування - смаження.

Для приготування такої страви можна використовувати як недавно зірвану, так і консервовану рослину. При використанні головного інгредієнта у свіжому вигляді, щоб його правильно приготувати, необхідно дотримуватися таких порад:

  • свіжа рослина має досить виражений гіркий присмак. Щоб позбутися його, втечі вимочують у воді протягом ночі;
  • втечі заливають водою, після чого їх доводять до кипіння. Варити їх потрібно на малому вогні. Але не можна допускати кипіння. Під час готування слід підсолити воду. Варитися папороті повинен 5 хвилин. Таке варіння позбавить від гіркого смаку.

Після того як квітка пройшла первинну обробку, її можна готувати далі, змішуючи з іншими компонентами страви. Це може бути яловичина, свинина, картопля тощо.

Відео «Смажений папороті зі свининою»

З цього відео ви дізнаєтеся рецепт приготування смаженого папороті зі свининою.

Способи приготування

Рецепти пригото "

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND